Under sløret af Nicole Boyle Rødtnes

Original titel: Under sløret.29077045
Serie: Ilttyv  (nr 2)
Forlag: Alvilda.
Kilde: Hardcover. 367 sider.

Udgivet: 15-01-2016.

Genre: Dystopisk.

Forlaget skriver: “Prøver du at forhandle? Lad mig gøre det helt tydeligt: Spørgsmålet er ikke, om du skal gøre, hvad jeg siger. Spørgsmålet er, om du skal have lov til at leve bagefter.”

Marton har kastet Troy gennem sløret. Shay, hans søster, vil have hævn. Men uanset hvad hun gør, er det, som om Marton altid er et skridt foran. Lige indtil hun finder en forbundsfælle, som har nøglen til at vælte Marton og hans imperium af forbrydelser og undertrykkelse. Samtidig vågner Troy under sløret i en fremmed verden uden ilt …

“Under sløret” er anden bog i serien “Ilttyv”.

Forlaget ● Forfatteren ● Goodreads ● Bogpriser

Jeg har fået tilsendt bogen, som et anmeldereksemplar fra Alvilda.
De følgende udtryk er helt og holdent mine egne.

Min mening:
Efter en hæstblæst 1’er var jeg rigtig spændt på at se om forsættelsen kunne leve op til sin forgænger, og hvad der vil ske med Shay og Troy. Under sløret er lige så spændende som Over sløret, og inden du ved af det, er du draget ind i handlingen, og man sidder og læser den ene side efter den anden imens man prøver på, at se om man kan regnet plottet ud.

Søskendeparret Shay og Troy er blevet adskildt fra hinanden. Troy og Jana er blevet kastet gennem sløret, og opdager en hel nyt samfund under sløret. Troy og Jana vil gerne tilbage. Men er det overhovedet muligt, og hvor langt vil de gå, for at gennemføre det. Shay vil have hævn over sin bror, og udtænker planer der kan få Marton i fedtefadet. Men Marton snu og han er altid et skridt foran. Så er det overhovedet muligt at vælte ham, og hvem kan hun stole på.

Lige som den forrige bog, får vi Shay og Troy synsvinkel på skift efter hvert kapitel. Det fungere rigtig godt, og man skal hele tiden lige have et kapitel mere, for hvert kapitel slutter utroligt spændende. Så man kan ikke vente med, at finde ud af hvad der sker med dem, og om Shay og Troy planer lykkes. I den forrige bog kunne jeg bedst lide Shays historie. Men i Under sløret kunne jeg bedst lide at følge Torys historie, for det var virkelig medrivende at læse om ham og hans oplevelser.

FotorCreated

Nicole har gjort det igen! Hendes sprog er utrolig medrivende og man kan ikke få nok af hendes univers. Bogen er flydt med hemmeligheder og det ene plot twist efter det andet. Der var nogle som jeg havde set komme, men der var også nogle, jeg slet ikke havde regnet ud, og det er virkelig fedt at få den oplevelse som læser. Der udover har Nicole formået at bygget et unik samfund op samt at skabe et interessant personernegalleri. Jeg kan ikke få nok af serien og glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske i den næste bog.

stjerner

Har du læst bogen? Hvordan var din læseopleve med den?

Ilttyv:

  1. Over sløret 
    Under sløretCover

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *