Vandrende sjæle af Stephenie Meyer

Originaltitel: The Host. Forfatter: Stephenie Meyer Serie: The Host #1
Forlag
: Lindhardt og Ringhof. Sider: 765. Udgivet: 08-10-2009 Målgruppe: Alle.

 Goodreads | Stephenie Meyer Lindhardt og Ringhof Bogpriser | Netlydbog Ereolen Amazon

“It’s not the face, but the expressions on it. It’s not the voice, but what you say. It’s not how you look in that body, but the thing you do with it. You are beautiful.”

Faktsik har jeg læst den her bog hele to gange før, men jeg har aldrig fået den anmeldt. Første gang jeg læst bogen var da den første gang udkom som bog, senere fik jeg læst den i 2011. I weekenden fik jeg lyst til at høre den på lydbog. Senere fandt jeg ud af at det var ret god idé, da der var nogle ting, som jeg havde glemt. Så nu har jeg alle de små detaljer på plads, til når jeg skal ind og se filmen på torsdag. 

Man har før læst om en person som den stædige og stærke Melanie. Den rolige og bilde person som Wanda. Men at de to personer slået sammen i en og samme krop, gør det til en ret interessant hovedperson, som Stephenie har skabt. Det er ikke en person som jeg har sødt på før, i alle de bøger som jeg har sødt på. 

Jeg ved ikke rigtig om man kan kalde den her bog for en kærligheds historie, for der er noget kærlighed i den, for der går lang tid før man støder på kærligheden. Kærligheds histeorien kan i lang tid måske godt minder lidt om et af nutidens populære trekantsdramaer, også alligevel ikke. Det er lidt svært at forklare, og jeg tror at man skal læse bogen for at forstå det. Jared er den første fyr vi møder, og senere hen i bogen møder vi Ian som jeg er helt tosset med, og det er ham jeg personligt bedst kan lide af de nye folk som der kommer i løbet af bogen, og det er klart pga af hans godhed, venlighed mod Wanda at det netop er ham der får min førsteplads.  

Vandrende sjæle

Vandrende sjæleHvis jeg skal være helt ærlig, så ved jeg ikke rigtig, hvad jeg synes om forsiden til bogen. Jeg synes at det er kedeligt, og at de  kunne havde gjort noget mere ud af forsiden. På den anden side kan jeg godt se at det passer til selve historien, og at det vil måske også være for meget, hvis der var mere på billedet.

Forlaget har lige gengivet bogen med en forside med filmen plakaten, og selv om at jeg godt kan se at den vil være mere spændende at tag, hvis jeg stod med begge bøger i håndende, så kan jeg altså beder lide den originale forside, som jeg også selv har stående med der hjemme. Men det er mest fordi at jeg hader når et  forlag gentrykker bøgerne med filmens plakaten.

På en måde kan jeg godt forstå at folk kan blive skæmte over bogens strøelse, med de næsten 800 sider som den har, og det gør det heller ikke nemmere med den tunge start som Stephenie har givet den. Men efter de sider, så tager bogen dig med storm, og du sidder og vender den ene side efter den anden. Du får alle følelserne frem. Det ene øjeblik sidder du og griner og det næste øjeblik sidder du med tårnende ned af kinderne, fordi det hele er så sørgeligt og uretfærdigt. 

Stephenie Meyer har leget med sproget i den her bog, og jeg hørte tit nogle ord, som man ikke høre så tit i ens hverdag, for mig var det sjovt, men det kan måske godt være træls og tungt for andre læsere. Ellers er sproget ret flydene, og let at læse på.  Jeg følte mig helt tom, da bogen var færdig, og der for glæder dig mig også at der kommer flere bøger til serien, hvilket jeg altid har haft en idé, om at der vil gøre da det lød som om at hun havde meget mere at fortælle, med den slutning som bogen har.

Når jeg sad og hørte lydbogen, sad jeg tit og tænkte over, hvordan de har lavet filmen, og om de har ens ynglings dele fra bogen med i filmen og  hvordan de har løst de del, hvor Melanie og Wanda, har en lydlyst samtale. Det her er som sagt 3 gang at jeg læser bogen, og det bliver nok ikke den sidste! Da den her bog er en af mine ynglings bøger, som i nok allerede har gættet det. Jeg synes at i skal læse den, hvis i ikke har fået gjort det, for den her bog er fantastik!

 photo Untitled-1-1_zpsd5a181ed.jpg

En tanke om “Vandrende sjæle af Stephenie Meyer

  1. Jeg er i gang med at høre den som lydbog, og jeg må indrømme, at jeg er positivt overrasket. Nu mangler jeg stadig slutningen, men overordnet er det glimrende underholdning, så jeg er glad for, at jeg kastede mig ud i at ‘læse’ den, selvom jeg frygtede, at der gik lidt for meget teenagekærlighed i den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen